Articole HOT
Acasă » Probleme vizualizare video?

Probleme vizualizare video?

Adobe-Flash-iconNavigand astazi prin website am observat o mica problema la partea de video si anume ca ele nu se incarca uneori. Dupa cateva teste ce le-am realizat cu succes va pot aduce la cunostinta faptul ca browser-ul celor de la Google denumit Chrome are o mica defectiune in partea de Flash. Inainte de a citi tutorialul de mai jos tin sa anunt faptul ca acest bug apare doar la utilizatorii ce navigheaza cu acest browser. Cei ce folosesc Opera, Firefox, Internet Explorer nu sunt deranjati de aceasta eroare.

Dupa cum precizam si mai sus, apar unele erori in partea de Flash din Chrome. Motivul pentru care aceste erori sunt intalnite doar in Chrome si nu si in alte browsere este simplu. Google Chrome vine preinstalat cu partea lui de Flash. Astfel ca daca folosim Opera, Netscape, Firefox, Internet Explorer, pentru a putea vizualiza obiecte flash sau juca jocuri flash in lumea virtuala trebuie sa instalam Adobe Flash Player necesar rularii lor in conditii optime. Ei bine, Google insa dupa cum spuneam vine cu pluginul lui Flash inclus si imediat dupa ce ne instalam si Adobe, bineinteles ca apare si un impact nedorit. Astfel, Google citeste 2 pluginuri Flash instalate, unul al lui si unul instalat de la Adobe, si, cu ambele activate un element flash (fie el filmulet sau joc) nu va porni in veci. Totul este relativ simplu: tot ce trebuie sa facem este sa renuntam la pluginul lui propriu dezactivandu-l, ca apoi problema sa fie rezolvata. Iata si pasii:
____________________________________________________________________________________________
ATENTIE!: Citeste si ruleaza pasii de mai jos doar daca navighezi cu Google Chrome pe blogul meu iar video-urile nu ti se incarca! (click pe fotografii pentru redimensionare/marire)

1. cum stii ca Chrome are 2 pluginuri Flash instalate? intri in setari in bara de tastare (unde se scriu site-urile), si apoi introducem adresa about: plugins

scr1

2. urmatorul pas este sa localizam lista cu pluginuri “Flash”. dupa cum vedem in screenul de mai sus (poti da click pentru marirea imaginii), sunt “2 files” – 2 fisiere incluse; click pe [+] Detalii din dreapta si apoi localizam pluginul instalat de Chrome pentru a-l dezactiva lasandu-l activat doar pe cel creat de Adobe; (diferenta intre cele doua este ca cel de la Chrome are in locatie adresa: Google\Chrome\Application, iar cel de la cei de la Adobe are in locatie: Macromedia\Flash

scr2

3. si e “done”; dupa click-ul pe dezactivare vei iesi din browser prin simpla apasare a butonului rosu “X” din dreapta sus; dupa ce vei reintra in Chrome absolut toate video-urile de pe blog-ul meu vor rula!

Sper ca v-a fost de ajutor acest mic tutorial si ca nu veti mai intampina astfel de probleme. Si speram ca si granzii de la Google vor repara acest bug de-a dreptul enervant.

In caz ca apar si alte disfunctionalitati deranjante, o sa va rog sa ma contactati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *